Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2009

Και άλογα

«Περενόχληση (σ.Spiliou: έτσι το έχουν γράψει) πολιτικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο
Δύο τουρκικά μαχητικά F16 πλησίασαν το πρωί της Δευτέρας επιβατικό αεροσκάφος της Aegean με προορισμό την Αλεξανδρούπολη.
Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν κοντά στον επιβατικό αεροσκάφος ενώ αυτό βρισκόταν σε καθοδική πορεία δέκα μίλια βόρεια της Λήμνου. Ο πιλότος ενημέρωσε τους ελεγκτές. Στη συνέχεια τα τουρκικά μαχητικά ανέβηκαν στα 28.000 πόδια και δεν υπήρξε συνέχεια.
» in.gr

«Παρενόχληση πολιτικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το πρωί της Δευτέρας επιβατικό αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από τη Λήμνο.
» Το Βήμα

«Παρενόχληση πολιτικού αεροσκάφους
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το πρωί της Δευτέρας επιβατικό αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από τη Λήμνο.» Έθνος

Απαράδεκτες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας. Ήρθε η ώρα να δώσουμε ό,τι λεφτά μας έμειναν στο ταμείο για να εξοπλίσουμε το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία. Να δοθούν, άμεσα, όπλα* σε όλους του Έλληνες.

«Παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά σε πολιτικό αεροσκάφος
Εν τω μεταξύ, ένα περίεργο περιστατικό παρενόχλησης πολιτικού αεροσκάφους της AEGEAN πάνω από την Αλεξανδρούπολη από τουρκικά πολεμικά είχαμε το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ στις 10.22 το πρωί το Air Bus 320 της AEGEAN πραγματοποιούσε την πτήση 142 Αθήνα Αλεξανδρούπολη με 82 επιβάτες και ενώ βρισκόταν 10 ναυτικά μίλια βόρεια της Λήμνου σε διαδικασία καθόδου από τα 16 χιλιάδες πόδια στα 13 χιλιάδες πόδια προκειμένου να προσγειωθεί, το προσέγγισαν από τη βόρεια πλευρά του 2 τούρκικα μαχητικά μαχητικά Φ-16 σε απόσταση 5 ναυτικών μιλιών συμφωνά με τις αρχικές πληροφορίες, 7,5 ναυτικών μιλίων σύμφωνα με μεταγενέστερες πληροφορίες.
Η προσέγγιση είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός ασφάλειας του αεροπλάνου για 2 δευτερόλεπτα, καθώς το όριο ασφάλειας για να θεωρηθεί ένα περιστατικό παρενόχληση είναι τα 10 ναυτικά μίλια τα όποια τα Τουρκιά μαχητικά παραβίασαν.
Η ΥΠΑ εκτιμά ότι δεν υπήρχε δόλος από τη πλευρά των τούρκικων αεροσκαφών καθώς όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πολιτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκαν εξ ου και η αστραπιαία και όχι μεγαλύτερης διάρκειας ενεργοποίηση του συναγερμού.
Η ΥΠΑ επιβεβαιώνει το περιστατικό το όποιο έτσι και αλλιώς είναι καταγεγραμμένο στα ραντάρ, το χαρακτηρίζει όμως μη σοβαρό.
Σύμφωνα με την AEGEAN δεν υπήρξε παρενόχληση του αεροσκάφους, και ούτε καν ενεργοποίηση του συναγερμού απλώς ο ελεγκτής ανέφερε στον κυβερνήτη να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικός καθως υπάρχει μεγάλη κίνηση στην περιοχή.
» ΕΡΤ

Αυτοί της ΕΡΤ ήταν οι καλύτεροι, σχολίασαν το γεγονός όπως και οι άλλοι και ταυτόχρονα έγραψαν την αντίθετη εκτίμηση της ΥΠΑ και την ακριβώς αντίθετη άποψη της AEGEAN, χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους.

*«Και άλογα, να δώσουμε στο λαό και άλογα» [homer].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου